Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvabefőtt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 kg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
igény szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell hozzá. A megfelelő mennyiségű vízből, literenként 30 dkg cukorral és üvegenként 2 szem szegfűszeggel és darabka fahéjat szirupot főzünk. Ebben a szirupban, újraforrástól számítva 2 percig főzzük a szilvát, majd üvegekbe rakjuk és szirupot újraforralva ráöntjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)