Szilvabefőtt
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 kg
szilva |
47 |
0.8 |
0 |
10.2 |
1.7 |
0 |
igény szerint
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
igény szerint
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell hozzá. A megfelelő mennyiségű vízből, literenként 30 dkg cukorral és üvegenként 2 szem szegfűszeggel és darabka fahéjat szirupot főzünk. Ebben a szirupban, újraforrástól számítva 2 percig főzzük a szilvát, majd üvegekbe rakjuk és szirupot újraforralva ráöntjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)