A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a ... tovább
A fűszereket mozsárban összetörjük és a tenyérnyi darabokra vágott oldalast jól bedörzsöljük velük. Egy éjszakára, hűtőben pihenni hagyjuk, majd másnap sózzuk és a zsírral átkenjük. Tepsibe tesszük, a negyedelt hagymával és ... tovább
A szárazbabot és a csülköt, előző este, külön-külön hideg vízben beáztatjuk. Másnap a csülköt friss vízben puhára főzzük. A szárazbabot bezöldségelve, friss vízzel felöntve, megfűszerezve, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a ... tovább
A kis kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük. A zsiradékon a finomra metélt hagymát és a tarhonyát aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvagdalt krumplit, a felszeletelt paprikát, a ... tovább
A zöldségeket finom kockára vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olajom megpirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és jól összeforraljuk. Beleöntjük a leöblített babokat és a paradicsomkonzerveket. 20 perc gyengéd forralás után a ... tovább
A combokat sóval, borssal meghintjük, majd a zsiradékon elősütjük. Tepsibe tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban a felkockázott zöldségeket és a gombát megpirítjuk, majd a combokra kanalazzuk. Sütés közben a zöldségeket a ... tovább
Bő két kilogramm paprikát számoljunk, a zöld részeit vágjuk le, majd daráljuk le húsdarálón, ha lehet egészen kicsi lyukon. Keverjük bele a sót és a citromsavat, majd hagyjuk állni másnapig. Ismét jól keverjük át, majd ... tovább
A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább
A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát ... tovább
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot és verjük kemény habbá. Részletekben forgassuk bele, a sütőporral elkevert lisztet és az olajjal és két ... tovább