Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kesudiós chili serpenyőben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Reggeli, Böjt, Buli, Szabadban, Meleg nyári napokra, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg kesudió ? ? ? ? ? ?
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 doboz chilis babkonzerv 0 ? ? ? ? ?
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket finom kockára vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olajom megpirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és jól összeforraljuk. Beleöntjük a leöblített babokat és a paradicsomkonzerveket. 20 perc gyengéd forralás után a babért kidobjuk és a durvára vágott kesudióval elkeverve tálaljuk.
Polentát vagy kukoricás kenyeret adhatunk hozzá.
Remek reggeli, de zsírosabb sült húsokhoz is tálalható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)