A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 ... tovább
A lapjában félbevágott csirkemellet a tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Megsózzuk és a borssal elkevert lisztbe mártjuk. A felhevített vaj, olaj keverékben pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A zsiradékban a ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább
A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott szalonnaféléket, majd a pörcöt kivesszük. A zsiradékon átsütjük a felkockázott csirkecombfiléket. A combcsontot és a bőrt liternyi vízben felfőzzük alaplének. A húst és a ... tovább
A sonka és a szalonna bőrét kockára vágjuk. Lábosba tesszük, leöntjük a borral, hozzáadjuk a darabokra vágott hagymát és a fokhagymát, a fűszereket, a paradicsompürét és fél órát forraljuk. Darálón áteresztjük, a ... tovább
A kenyereket megpirítjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet rászórjuk és a tejszínnel elkeverjük. Mártássá főzzük, majd a fűszerekkel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A pirított kenyerekből nyolc szeletet a mártással ... tovább
A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. ... tovább
A fűszereket elkeverjük. A kifilézett harcsát a fűszerekkel és a hagymával bepácoljuk. Két órát pihentetjük, majd a felhevített olajon, oldalanként 3 percig sütjük Sült burgonyával vagy friss kenyérrel tálaljuk. Savanyúságot ... tovább
A gyufányi csíkokra vágott zöldségeket, gyümölcsöket az olajban átpároljuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk. Mártássá főzzük és félretesszük.
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal meghintjük és lisztbe ... tovább
Az oldalast daraboljuk fel 2 csontnyira, majd kenjük be a mustárból, sóból, mézből és ketchupból készült mártással. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap fektessük tepsibe, öntsünk alá 3 dl vizet és fóliával szorosan fedjük ... tovább