Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lapjában félbevágott csirkemellet a tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Megsózzuk és a borssal elkevert lisztbe mártjuk. A felhevített vaj, olaj keverékben pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A zsiradékban a felkarikázott hagymát megfonnyasztjuk, majd ezt is félre tesszük. A felforrósított alaplében elkeverjük a citromlevet és a keményítőt, majd hozzáadjuk a csirkemellet és az újhagymát, összeforralva tálaljuk.
Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)