Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres sült karfiol

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel mellé, Böjt, Buli, Hétvégi ebéd, Hústalan feltétek, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karfiolt kis rózsákra szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd az áttört fokhagymát, az olajat, a citromlét, és a sót, borsot belekeverjük. A vajas masszát a karfiollal átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után átforgatjuk és ezt öt percenként ismételjük, kétszer. Frissen tálaljuk, előételként vagy száraz húsok köreteként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)