Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mázas burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Karácsony, Főtt, Párolt, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Sós, Zöldség, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hájában megfőzzük, lecsepegtetjük és kicsit párolódni hagyjuk, a lefedett edényben. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a chilit, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a burgonyát, összeforgatva, ráöntjük az ecetet. Jól átsütve tálaljuk. Szárazabb húsok mellé köretlént vagy önmagában tálalva, sörözéshez tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)