Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Juhtúrós-tonhalas szendvics

A tonhal olaját, a juhtúrót, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a többi fűszert sima krémmé dolgozzuk. A félbe vágott ciabatták mindkét felét megkenjük a krémmel. Az alsó részre terítjük a saláta levelet és a ... tovább

Rizs kínai módra

A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, ... tovább

Vaníliasodó

A lisztet, a cukrot, a sót és a citromhéjat, egy deci tejjel és a tojássárgájával csomómentesre keverjük. A többi tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd, folyamatos keverés mellett, a tojásos keverékhez adjuk. A ... tovább

Fácángalantin

A fácán bőrét a hátán felhasítjuk, majd óvatosan megnyúzzuk. A bőrt félretesszük. Kicsontozzuk és a mellhúst külön tesszük. A csontokból, a zöldségből, borssal, sóval, a babérlevéllel és a borral ízesítve, annyi vízzel ... tovább

Paradicsomos fusili

A paradicsomot kis darabokra tépkedjük. A forró olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított fűszereket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a széttépkedett bazsalikomot és még három ... tovább

Túrós derelye

A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk. Gondolatban megfelezzük és az egyik felére egymástól megfelelő távolságot tartva teáskanálnyi tölteléket teszünk. A köztes részt vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a másik tésztalapot. A ... tovább

Paradicsomos zöldbab

A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk ... tovább

Üvegtészta rákkal és szent jakab kagylóval

Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe, úgy negyedórára. Amíg ázik elkészül a többi hozzávaló. A felhevített olajon süssük át a vékonyra karikázott újhagymát és a reszelt gyömbért, dobjuk a wokba a rákot és kevergetve ... tovább

Tonhal zöldmártással

A zöldfűszereket durvára vágjuk, ráreszeljük a citrom héját, rácsavarjuk a levét, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az ecetet és az olajat is hozzáöntve, botmixerrel összezúzzuk. Tegyük hűtőbe két órára, hogy jól összeérjenek ... tovább

Sütőtök pite

A lisztből, vajból tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, kétfelé osztjuk és fél órára hűtőbe tesszük. A két kb 20 centis pite formát kivajazzuk és lisztezzük és hűtőbe tesszük. A hideg tésztát két fólia között ... tovább