Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós-tonhalas szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1-2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 levél fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 teáskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz olajos tonhal 290 23.8 21.5 0 0 100
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
4 db ciabatta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tonhal olaját, a juhtúrót, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a többi fűszert sima krémmé dolgozzuk. A félbe vágott ciabatták mindkét felét megkenjük a krémmel. Az alsó részre terítjük a saláta levelet és a vékonyra vágott paradicsomot. Ráhalmozzuk a villával összezúzott tonhalat. Végül ráborítjuk a ciabatta másik felét.
Büféasztalra vagy sima bulira ajánlom ajánlom, de tökéletes egy böjti vacsorához is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)