Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos zöldbab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk negyed órát. Vizet, csak akkor adjunk hozzá, ha feltétlenül szükséges. Tegyük hozzá a bazsalikom ágat és még öt percig hagyjuk a lángon.
Lehet köret vagy előétel. Hidegen is tálalható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)