Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Grillezett tatu

A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. ... tovább

Sült csörgőkígyó

A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, ... tovább

Mókus kreol módra

A mókusokat megnyúzzuk és kibelezzük. Darabokra vágjuk és a cajun fűszerkeverékkel elkevert lisztben megforgatjuk. A felhevített olajban, barnára sütjük. A többi hozzávalót, botmixer poharába dobjuk és némi vízzel elkeverve ... tovább

Puffancs vagy molnárka

A tejből 2 decit meglangyosítunk, majd kiskanálnyi cukorral és liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott hozzágyúrjuk a többi lisztet, a tejet, a sót és a többi lisztet, sima, rugalmas tésztát kapunk. Langyos helyen a ... tovább

Tökmagos kifli

Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a ... tovább

Szaftos krinolin

Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább

Egyszerű töltött káposzta

A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát ... tovább

Harcsaszelet rántva

A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bőséges, középforró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára ... tovább

Gőzölt harcsa borsabayonnal

A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a ... tovább

Sertésborda Csáky módra

A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik ... tovább