Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült csörgőkígyó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Gabonafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csörgő kígyó 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, majd összeforraljuk. A kígyódarabokat tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt gombát és lime-ot, leöntjük a mártással. A tepsit alufóliával lezárjuk és 160 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük.
Párolt, kukoricás rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)