Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tökmagos kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Főétel mellé, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
1 dl tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
70 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a tökmag felével együtt. Rugalmas tésztává dagasztom, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztem, ez kb. egy óra. A megkelt tésztát átgyúrom és késfok vastagságúra nyújtom. Háromszögekre vágom és a kiflivé tekerem. A hajtást alulra igazítva, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és még negyed órát hagyom pihenni. A tojást a tejjel felverem és a kiflik tetejét lekenem, majd rászórom a maradék tökmagot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm, úgy 25 perc alatt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)