Tökmagos kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Főétel mellé, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy deci meglangyosított tejben a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatom az élesztőt. Két evőkanálnyi tejet félreteszek, a többit a lisztkupac közepébe öntöm, az élesztős keverékkel, a tökmagolajjal, a sóval és a tökmag felével együtt. Rugalmas tésztává dagasztom, majd meleg helyen a kétszeresére kelesztem, ez kb. egy óra. A megkelt tésztát átgyúrom és késfok vastagságúra nyújtom. Háromszögekre vágom és a kiflivé tekerem. A hajtást alulra igazítva, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és még negyed órát hagyom pihenni. A tojást a tejjel felverem és a kiflik tetejét lekenem, majd rászórom a maradék tökmagot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm, úgy 25 perc alatt. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||