Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Lakodalmas leves

A kakast, a marhafartőt és a marhacsontot 7 l hideg vízbe tesszük fel főni. Amikor a leves felforrt, a tetejére feljövő habot szűrőkanállal eltávolítjuk, és ízesítjük sóval és egész borssal. Ezután hozzátesszük a zöldségeket ... tovább

Újházy tyúkhúsleves

A szépen megtisztított és megmosott tyúkot kb. 4 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, szűrőkanállal lehabozzuk, és ezután már csak takaréklángon, gyöngyözve főzzük. Beletesszük a zöldségeket, a vöröshagymát, ... tovább

Tordai lucskoskáposzta

A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral ... tovább

Kapros-gombás gyöngytyúk vajas lúdgége tésztával

A gyöngytyúkot feldaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal beletesszük a megmosott gyöngytyúk darabokat. Fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet hozzáadva ... tovább

Márványsajtos olasz szárnyassaláta

A puhára párolt gyöngytyúk mellet vékony metéltre vágjuk. Az almát, ecetes uborkát, a sós vízben megfőzött burgonyát meghámozzuk és a húshoz hasonlóan metéltre vágjuk. A majonézt, a tejszínt a paradicsompürét és a mustárt ... tovább

Tűzdelt gyöngytyúk pecsenye

A jól megmosott gyöngytyúkot megtűzdeljük úgy, hogy a combjaiba, de főként a melle részébe, egymástól egyenlő távolságra, a tűzdelőtű segítségével rögzítjük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Ezután a ... tovább

Májas gesztenyével töltött pulyka

A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott libamájat, megsózzuk, törött borssal, majoránnával fűszerezzük és megpirítjuk. Ezután a májat finom szűrőn keresztül ... tovább

Pulykamell Dubary módon

A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük. A ... tovább

Pulykamell szeletek pirított gombával

A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a ... tovább

Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ... tovább