Pulykamell Dubary módon
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
12 dkg
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
karfiol |
29 |
2.4 |
0.4 |
3.9 |
2.9 |
0 |
5 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
11 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük.
A pulykamellszeleteket egy vajjal kikent sütőtepsibe egymás mellé fektetjük. Tetejükre halmozzuk a főtt karfiolrózsát, enyhén megsózzuk, és kevés őrölt fehér borssal megszórjuk. Egy lábasban 6 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a 6 dkg lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, miközben habverővel állandóan keverjük. Amikor sűrű mártássá főztük, a tűzről levesszük A tojássárgájákat összekeverjük a tejszínnel, és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük. Végül belekeverjük a reszelt sajt felét. Ezzel a mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd szitált zsemlemorzsával megszórjuk.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt megpirul.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)