Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamell Dubary módon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
12 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
5 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
11 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott pulykamellet szeletekre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A rózsáira szedett karfiolt megmossuk és sós vízben roppanós puhára főzzük, majd leszűrjük.
A pulykamellszeleteket egy vajjal kikent sütőtepsibe egymás mellé fektetjük. Tetejükre halmozzuk a főtt karfiolrózsát, enyhén megsózzuk, és kevés őrölt fehér borssal megszórjuk. Egy lábasban 6 dkg vajat olvasztunk, elkeverjük benne a 6 dkg lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a forró tejet, miközben habverővel állandóan keverjük. Amikor sűrű mártássá főztük, a tűzről levesszük A tojássárgájákat összekeverjük a tejszínnel, és állandó keveréssel a mártáshoz öntjük. Végül belekeverjük a reszelt sajt felét. Ezzel a mártással a hússzeletekre halmozott karfiolt bevonjuk, meghintjük a megmaradt reszelt sajttal, kevés vajat csipkedünk a tetejére, majd szitált zsemlemorzsával megszórjuk.
Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a tetején lévő sajt megpirul.
Azonnal, forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)