Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tordai lucskoskáposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Szabadban, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint borsikafű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1.4 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A feldarabolt csirkét annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi és megsózzuk. Amikor a csirkehús puhulni kezd, hozzátesszük a csíkokra szelt fejes káposztát. Őrölt köménymaggal, törött borssal és csomborral fűszerezzük.
A kockákra vágott szalonnát kisebb edényben jól megpirítjuk és zsírjával együtt, a félig megpuhult káposztához öntjük. Beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot. Az olajból és lisztből rózsaszínű rántást készítünk, amelybe belepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amikor a rántást a tűzről levesszük, hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük, majd ezzel a káposztát besűrítjük és kiforraljuk.
Tálaláskor kevés tejföllel meglocsoljuk, és meghintjük az apróra vágott, friss kaporral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)