Pulykamell szeletek pirított gombával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
8 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a sütésből visszamaradt olajban a vékony szeletekre vágott gombát megpirítjuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor a gomba megpirult, a megsütött pulykamellre öntjük, kevés vajat csipegetünk rá, és lefedve még 3-4 percig nem erős tűzön pároljuk. Köretnek párolt rizst vagy pirított burgonyát adunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)