Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pulykamell szeletek pirított gombával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a lisztbe mártott hússzeleteket szép pirosra sütjük. A megsütött pulykamelleket kiszedjük, és a sütésből visszamaradt olajban a vékony szeletekre vágott gombát megpirítjuk. Sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Amikor a gomba megpirult, a megsütött pulykamellre öntjük, kevés vajat csipegetünk rá, és lefedve még 3-4 percig nem erős tűzön pároljuk. Köretnek párolt rizst vagy pirított burgonyát adunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)