Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Csirkehús galuska

A csirkemellet darabokra vágjuk és botmixerben pürésítjük. Összekeverjük a hozzávalókkal és egy órára hűtőbe tesszük. Forrásban lévő sós vízbe vagy a levesbe kiskanállal galuskákat szaggatunk és kiforraljuk. 3 perc alatt ... tovább

Paradicsomos bab

A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk ... tovább

Spaghetti Pecorino Romanoval és borssal

Spaghetti Cacio e pepe–tipikus római tésztaétel. Tegyünk fel a tűzre egy serpenyőt, és olvasszunk meg benne egy nagyobb darab vajat. Csepegtessük le nagyjából a megfőtt tésztát, és tegyük bele a serpenyőbe, alaposan szórjuk meg ... tovább

Almaszendvics

Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább

Cotechino lencsefőzelékkel és burgonyapürével

Először tegyük fel főni a cotechinót, egy vízzel teli lábosban. Ha megfőtt, még melegen, óvatosan szedjük le a belét, és vágjuk tetszés szerinti szeletekre. Amíg a cotechino fő, addig tegyünk fel egy lábos hideg vizet a tűzre, ... tovább

Fusilli spárgával és burratával

Folyóvíz alatt alaposan megmossuk a spárgát, levágjuk a végét, ahol már fás, és egy késsel hámozzuk meg óvatosan (le kell kapargatni a hártyaszerű héjat), úgy, hogy a törékeny fejet ne sértsük meg. Gőzben pároljuk meg, vagy ... tovább

Cukkini tortácska campanini bivaly mozzarellával

Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott ... tovább

Spárgasaláta friss Asiagóval és Speckkel

Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy ... tovább

Tagliolini Bresaola della Valtellinával

Főzzük meg a tagliolinit. Közben, egy magasabb oldalú serpenyőben pirítsuk meg, a nagyobbra vágott, trevisói vagy rucola salátát. Adjuk hozzá a Bresaola csíkokat és a tejszínt. Addig kevergessük egy fakanállal, amíg el nem éri a ... tovább

Zöldspárga Speckkel (Asparagi verdi con Speck Alto Adige IGP)

Mossuk meg és tisztítsuk meg a spárgákat. Főzzük meg őket sós vízben, kb. 10-15 perc alatt. Csöpögtessük le. 4-5 spárgát csavarjunk be 2 szelet speckbe. Helyezzük ezeket egy tálba, majd az olvasztott vajat csurgassuk rá. Szórjuk ... tovább