Spárgasaláta friss Asiagóval és Speckkel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
balzsamecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 gramm
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
saláta |
16 |
1.4 |
0.3 |
2 |
0 |
0 |
10 dkg
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
5 dkg
Speck IGP |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
Asiago DOP |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a Speck csíkokat, amíg ropogós nem lesz. Az Asiagót hozzáadjuk a spárgához és az idénysalátához, amit már előtte bekészítettünk egy tálba. Ezeket összekeverjük, és megöntjük extra szűz olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy-két csepp balzsamecetet is. A megpirított Speck csíkokkal díszítjük a saláta tetejét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)