Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spárgasaláta friss Asiagóval és Speckkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint balzsamecet ? ? ? ? ? ?
5 gramm cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 dkg saláta 16 1.4 0.3 2 0 0
10 dkg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
5 dkg Speck IGP 0 ? ? ? ? ?
10 dkg Asiago DOP 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megfőzzük a spárgát sós vízben (0,5 l víz, 10 g nagy szemű só, 5 g kristálycukor). Ha megfőtt, 1 cm-es darabokra vágjuk. Majd felvágjuk az Asiagót is kb. 1 cm-es kockákra és a Speck-et szintén 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben megpirítjuk a Speck csíkokat, amíg ropogós nem lesz. Az Asiagót hozzáadjuk a spárgához és az idénysalátához, amit már előtte bekészítettünk egy tálba. Ezeket összekeverjük, és megöntjük extra szűz olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adhatunk hozzá egy-két csepp balzsamecetet is. A megpirított Speck csíkokkal díszítjük a saláta tetejét.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)