Cukkini tortácska campanini bivaly mozzarellával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
25 dkg
Mozzarella di bufala campana DOP |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Karikákra vágjuk fel a cukkiniket, lisztbe forgatjuk őket, majd 2 ek olajban kisütjük egy serpenyőben. Vajazzunk ki egy kerámia tálat, és az aljába tegyünk egy réteg kisütött cukkinit. Ezekre helyezzünk egy sor szeletre vágott campaniai bivalymozzarellát, majd a tetejére tegyünk megint egy sor cukkinit. Tegyük a tálat 10 percre előmelegített sütőbe, addig, amíg a mozzarella szeletek el nem olvadnak. Vegyük ki a tálat, öntsük a tetejére a felvert tojásokat – mintha rántottát készítenénk – és tegyük vissza a sütőbe ismét 10 percre.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)