A kicsontozott húst vágjuk kilós darabokra. A fűszereket zúzzuk össze és keverjük el a sóval. A húsokat hintsük meg vastagon a fűszeres sóval és tegyük pácolókádba. A megmaradt sót hintsük rá, majd nehezékkel nyomtassuk le. 10 ... tovább
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a ... tovább
A csülköt és a nyelvet bezöldségelt, szemesborssal, babérral és a hagymafélékkel fűszerezett vízben, puhára főzzük. Óvatosan sózzuk, a nyelv is sós! A csülökből a csontot óvatosan kihúzzuk, a nyelv bőrét lehúzzuk. A két ... tovább
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd ha kihűlt, keverjük el egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojásokkal és sóval. Töltsük a kalamárik testébe, de ne túl szorosan. A nyílást tűzzük ... tovább
Egy szép, kissé akár zsírosabb sonkát válasszunk. Ha szükségesnek ítéljük, áztassuk be, egy éjszakára, vízbe.Tegyük megfelelő méretű fazékba, majd öntsünk rá annyi colát, ne cukormentest, amennyi ellepi. Dobjuk mellé a ... tovább
Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket ... tovább
A fűszereket megőröljük, majd az összes hozzávalót elkeverjük és a kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben hagyjuk, legalább egy órát, pihenni, majd lecsepegtetve, nyársra húzzuk, a mellkockákat. Forró grill fölött, ... tovább
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet ... tovább
A kifilézett csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd a hússzeleteket egymás mellé fektetve, fólia alatt vékony téglalappá verjük. A cukkínit és a répát vékony csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, forrásban lévő, sós ... tovább
A rizst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a ... tovább