Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas rakott padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Főétel, Buli, Húsételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
3 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott májat. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Ha a máj átsült, sót és borsot keverjünk bele. Hevítsük fel a vajat, majd a lisztet megpirítva rajta, fokozatosan keverjük bele a tejet. Homogén masszát kell kapjunk. Végül, keverjük bele az átsült májat és a reszelt ementáli sajtot. A padlizsánt, hosszában, vágjuk szeletekre és a máj alatt maradt, olajban süssük át. A sütőolajat öntsük tepsibe, majd a sült padlizsánt és a májas masszát rétegezve rakjuk le. A tetejére májas massza kerüljön. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, süssük 10 percig, majd a reszelt parmezánnal meghintve, még 20 percet.
Kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)