Ropogós malaccomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
4 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 egész
malaccomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. Fedetlenül toljuk, 220 fokra előmelegített sütőbe, fél óra múlva vegyük le a hőt 110 fokra, kenjük be a húst az olajból és a citromléből kevert eleggyel. Fedjük le a tepsit és pároljuk a combot 5-6 órát. Néha kenjük be a citromos olajjal. Végül a fedőt levéve, a hőfokot 200 fokra emelve süssük a bőrét ropogósra.
Fűszeres, párolt céklával és burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)