Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós malaccomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 420 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Csőben sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál köménymag 0 0 0 0 0 0
10 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 egész malaccomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. Fedetlenül toljuk, 220 fokra előmelegített sütőbe, fél óra múlva vegyük le a hőt 110 fokra, kenjük be a húst az olajból és a citromléből kevert eleggyel. Fedjük le a tepsit és pároljuk a combot 5-6 órát. Néha kenjük be a citromos olajjal. Végül a fedőt levéve, a hőfokot 200 fokra emelve süssük a bőrét ropogósra.
Fűszeres, párolt céklával és burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)