Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csirketekercs baconba tekerve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 kg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd a hússzeleteket egymás mellé fektetve, fólia alatt vékony téglalappá verjük. A cukkínit és a répát vékony csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, forrásban lévő, sós vízben, egy percig blansírozzuk, majd lecsepegtetve félre tesszük. A mustárral elkeverjük a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, a borsot. Egy nagy alufóliát megkenünk olajjal, ráterítjük a baconszeleteket, majd a csirkemell lapot, megsózzuk és rákenjük a fűszeres mustárt. A szélére halmozzuk a zöldségeket és feltekerjük. Ráhajtjuk a baconszeleteket. Szorosan betekerjük az alufóliával és a két végét megcsavarjuk, mint a szaloncukorpapírt. Tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 5 perc múlva, a hőmérsékletet, 170 fokra csökkentjük és, még 30 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, majd a fóliából kibontva, ferdén felszeleteljük. Tálra tesszük és a szaftjával meglocsolva, tálaljuk.
Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)