Zöldséges csirketekercs baconba tekerve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kifilézett csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd a hússzeleteket egymás mellé fektetve, fólia alatt vékony téglalappá verjük. A cukkínit és a répát vékony csíkokra, a hagymát félfőre vágjuk, forrásban lévő, sós vízben, egy percig blansírozzuk, majd lecsepegtetve félre tesszük. A mustárral elkeverjük a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, a borsot. Egy nagy alufóliát megkenünk olajjal, ráterítjük a baconszeleteket, majd a csirkemell lapot, megsózzuk és rákenjük a fűszeres mustárt. A szélére halmozzuk a zöldségeket és feltekerjük. Ráhajtjuk a baconszeleteket. Szorosan betekerjük az alufóliával és a két végét megcsavarjuk, mint a szaloncukorpapírt. Tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 5 perc múlva, a hőmérsékletet, 170 fokra csökkentjük és, még 30 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, majd a fóliából kibontva, ferdén felszeleteljük. Tálra tesszük és a szaftjával meglocsolva, tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||