2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább
A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a ... tovább
A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a ... tovább
2 deci vizet felforralunk, egy csipet sóval és beleöntjük a rizst, ha a rizs a vizet felitta ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd kevergetve 5 percig főzzük, ekkor szorosan lefedjük, a lángot kikapcsoljuk és hűlni hagyjuk. Amikor már ... tovább
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem.
A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei ... tovább
RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát.
Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább
Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát.
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább
Az élesztőt két dl langyos, cukros tejben megkelesztjük, és a megszitált liszt közepébe kis mélyedést készítünk. Az élesztős tejet beleöntjük. Kevés lisztet hozzákeverünk, és kovászt készítünk. Tegyük meleg helyre. A ... tovább
Tedd a lisztet egy tálba, csinálj a közepébe egy mélyedést, oda tedd az élesztőt. Az élesztőt öntsd fel langyos vízzel, majd szórd rá a cukrot. Ha az élesztő jól felfutott, tedd hozzá a sót és az olajat. Dagaszd meg rendesen ... tovább
A lisztet átszitálom, hogy levegősebb legyen, a főtt burgonyát összetöröm, az élesztőt a cukorral, a víz 1 harmadával (8 dl), jól összekeverem és a többi hozzávalóval együtt, a liszthez adom. Még kb. 16 dl víz kell.
A tésztát ... tovább