Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Indonéz csirkemell

A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen ... tovább

Csirke fajita

A felforrósított olajban a lebőrözött, kicsontozott és vékony csíkokra vágott csirkemellet az egyik fej finomra vágott hagymával kevergetve süssük 10 percig. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kis darabokra vágott paprikát, hagymát, ... tovább

Kagylós, rákos spagetti

Az olajban megpároljuk a finomra metélt vörös és fokhagymát. Beledobjuk az ízlésünk szerint magmentesített és kis darabokra vagdalt chilit és nagy lángon átsütjük, amíg a rák rózsaszínűvé válik. Felöntjük a borral és a ... tovább

Rumos meggyes diógolyó

A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet ... tovább

Marhahússaláta

Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, ... tovább

Sajtkoktél

A tojást keményre főzzük és kihűtjük. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint a hozzávalókkal ízesítjük. beleforgatjuk a kockára vágott sajtokat, a finomra vágott metélőhagymát és a durvára darabolt diót. ... tovább

Juhtúrós, spenótos csusza

A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta ... tovább

Debrecenis fusili

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a finomra metélt hagymát és a feldarabolt paprikát, rövid pirítás után belekeverjük a negyedelt, majd felszeletelt debrecenit, az oregánót és összesütjük. közben ... tovább

Paradicsomos kukoricasaláta

A kukoricát lecsepegtetjük, elkeverjük a finomra vágott lilahagymával és a félbe vágott koktélparadicsommal. A citrom kicsavart levéből, az olajból, só, bors hozzáadásával öntetet keverünk és a finomra vágott petrezselyemzölddel ... tovább

Babpástétom

A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel ... tovább