Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babpástétom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel pürésítjük, majd a többi hozzávalóval habosra keverjük.
Melegen köretként, hidegen pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)