Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Birsalmás bableves böjtösen

A babot előző este beáztatjuk. A babot borssal és sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott birset, beledobjuk a szegfűszeget is. Ha minden megpuhult, a citromlével ... tovább

Bajai halászlé Banya módjára

A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk ... tovább

Bécsi káposztás burgonyasaláta

A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy ... tovább

Görög padlizsánkrém (vega)

A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan ... tovább

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval

A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). ... tovább

Vegán gesztenyekrémleves

A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A növényi tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a ... tovább

Vegán sütőtök krémleves

A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben az olívaolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, belereszeljük a ... tovább

Áfonyaszósz

A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt ... tovább

Ravigote mártás

A borecetet a borssal, sóval és a mustárral elkeverjük, majd, cseppenként, hozzákeverjük az olívaolajat. Hozzákeverjük a többi, apróra vágott hozzávalót és hidegen tálaljuk. Kocsonya, főtt fejhús, ökörszáj vagy hideg sültek ... tovább

Burgonyasaláta

A jól megmosott, lehetőleg nem szétfövő, burgonyát, a zellerrel, babérlevéllel és sóval ízesített vízben megfőzzük. A burgonyát és a zellert még melegen meghámozzuk és felszeleteljük. Amíg fő, addig elkészítjük a ... tovább