Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyaszósz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Főtt, Édes, Savanyú, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt állagúra higítjuk.
Hidegen kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)