Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vegán sütőtök krémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Főtt, Sült, Édes, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 dl szójajoghurt ? ? ? ? ? ?
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 kg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított, szeletekre vágott tököt 180 fokos sütőben megsütjük. Közben az olívaolajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a cukrot rászórva kicsit megkaramellizáljuk. Felöntjük a zöldségalaplével, belereszeljük a narancs héját, belecsavarjuk a levét, hozzáadjuk a felkockázott almát, burgonyát és megfűszerezve puhára főzzük. A sütőtök húsát belekaparjuk, majd botmixxerel pürésítjük. A szójajoghurtot beleöntve összeforraljuk.
Tökmagolajjal megcsepegtetve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)