Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval
Hozzávalók
Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1/2 doboz
csicseriborsó konzerv |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
ízlés szerint
folyékony füst |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Beannaise – Majonéz babból
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
fehérbabkonzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
1/2 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1/2 dl
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval
A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). Mikor a krumpli kihűlt, összekeverem a borsóval és a babonézzel, beleforgatok egy jó nagy csomó petrezselymet, fújok rá egy kevés füstaromát és fogyasztásig hűtőben pihentetem.
Beannaise – Majonéz babból
Az olaj kivételével mehet minden a turmixba / botmixer poharába, kapcsold be a gépet, keverd krémesre a masszát és apránként add hozzá az olajat. Mixeld folyamatosan, majd amikor úgy ítéled, elég, nyugodtan hagyd abba, lehet, hogy Neked kevesebb olaj is elég bele!
Kóstold, ízesítsd, ha még kell; a fenti mennyiségből 3,5 dl majonézed lesz. Állítólag fagyasztható.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)