Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Halgolyó

A halat a hagymafélékkel kétszer ledaráljuk, megfűszerezzük, belekeverjük a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk. Kis diónyi gombócokká alakítjuk és a maradék zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban ... tovább

Zöldséges halfilé kapormártással

A zöldségeket vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. A halfiléket sózzuk meg és hagyjuk állni. Vajazott alufólialapokra terítsük rá a halat és halmozzuk rá a zöldségszalmát. Sózzuk, borsozzuk meg, öntsük rá a bort, majd az alufóliát ... tovább

Halkrémmel töltött alma

A burgonyát puhára főzzük és még melegen áttörjük. A tonhal olaját lecsepegtetjük és a tojássárgájával majonézzé keverjük, majd az áttört tonhallal, burgonyával, a finomra vágott lilahagymával, sózva, borsozva, a mustárral ... tovább

Halnyárs padlizsánnal

A citromok levét kicsavarjuk, zúzott fokhagymával, borssal és a finomra aprított zöldfűszerekkel elkeverjük, majd beleforgatjuk az ujjnyi kockákra vágott, előzetesen besózott halfilét. Egy órára tegyük hűtőbe. Közben a padlizsánt ... tovább

Lazac ananászos currymártással

A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, ... tovább

Ecetes paprika

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és félbevágjuk, majd szorosan üvegbe rakjuk, közétűzzük a megtisztított, hosszában felcsíkozott tormát. A 2 liter vizet a fűszerekkel felforraljuk, majd lehűtjük, belekeverjük a tartósítót és ... tovább

Ecetes cseresznyepaprika

A cseresznyepaprikát átválogatjuk, megmossuk és szárát rövidre vágjuk. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a végén beleöntjük az ecetet és forrón, az üvegekbe rakott, paprikára öntjük. A tetejére késhegynyi ... tovább

Sárgabaracklekvár hidegen

Az érett barackot forró vízbe dobjuk, majd szinte azonnal kivesszük, így a héja könnyedén eltávolítható. Kimagozzuk és rászórjuk a cukrot. Elektromos habverővel negyed órát keverjük. Tiszta üvegekbe töltjük és a tetejére ... tovább

Ecetes almapaprika

A paprikát megmossuk és szárát rövidre vágjuk, fogpiszkálóval, a csumájuk körül 5-6 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban átjárja. Ráöntjük a felöntőlét és két napig lefedve állni hagyjuk, közben a leapadt levet pótoljuk. ... tovább

Sárgabarack cukorban

A hibátlan, nem túl érett sárgabarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és erősen citromos vízbe rakjuk. Ha mindet meghámoztuk, lecsepegtetjük a gyümölcsöt. Széles szájú üvegekbe rakjuk úgy, hogy minden sor gyümölcsre félujjnyi ... tovább