A kifilézett halat, a kicsumázott almát, az uborkát, a hagymát és a főtt burgonyát kis kockára vágjuk. Beleforgatjuk a többi hozzávalóból kevert öntetbe. Jól behűtve, kaporszálakkal díszítve tálaljuk.
Vajat és barnakenyeret ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve ... tovább
A sárgarépát és a sajtot a reszelő durva oldalán lereszeljük. Szárazon enyhén megpirított diót durvára vágjuk. A zúzott fokhagymát és a sót elkeverjük a majonézben, majd a saláta hozzávalóit összeforgatjuk. Jól behűtve ... tovább
A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk.
... tovább
A paprikákat kicsumázzuk és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát vékonyra szeleteljük. A paprikákat és a répát sóval elkeverjük, majd egy órát állni hagyjuk. Leöblítjük és lecsepegtetjük. Ha leszáradt, forró wokba tesszük és a ... tovább
A mortadellaszeleteket félig egymásra helyezve leterítjük. Az újhagymát hosszában négybe vágjuk, majd 10 szálat félretéve, a többit finomra vágjuk. A répát és az uborkát durvára reszeljük. A krémsajtot a majonézzel lazítjuk, ... tovább
A hozzávalókat botmixer poharába öntjük és habosra keverjük. Behűtjük és 2-3 órát érleljük. Ezt a meglehetősen sós kencét répa, karalábé vagy zellerszár rudakkal, keksszel vagy vajas pirítóssal tálaljuk.
Bor vagy ... tovább
A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket ... tovább
A hal bőrét lehúzzuk, majd kiszálkázzuk. A húsát apróra kockázzuk. A kis kockára vágott kemény tojással és a vékonyra karikázott újhagymával együtt a sóval, borssal ízesített majonézbe keverjük. Hidegen tálaljuk.
Vajjal és ... tovább
A lisztet szitáljuk össze a sóval, a borssal és a sütőporral, majd keverjük el a tojások sárgájával, az olajjal, a tejjel, a reszelt sajttal, végül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Süssük aranybarnára. A ... tovább