Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ukrán fasírt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10-15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
60 dkg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzákeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát, megzúzva, megborsozva, kevergetve, morzsásra sütjük. Langyosra hűtjük, majd a felvert tojást és tejet hozzáöntve elkeverjük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy jól formálható masszát kapjunk. Tojásnyi darabokra osztjuk és kisujjnyi lepénykékké formázzuk. Tapadásmentes edényben, kevés olajon, mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)