Nyárvégi kalács-gyümölcs puding
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 gramm
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
12 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
2 maréknyi
szilva |
47 |
0.8 |
0 |
10.2 |
1.7 |
0 |
1 db
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
2 maréknyi
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
12 szelet
kalács |
403 |
11.8 |
10.5 |
64.9 |
3.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cukorból és negyed liter vízből szirupot főzünk, majd a megtisztított, kimagozott és feldarabolt gyümölcsöket pár percig főzzük benne, majd a levet leszűrjük. Feloldjuk benne a zselatint. A vékonyra vágott kalácsszeleteket megmártjuk benne és kibéleljük velük egy jénai tál alját és oldalát, de hagyjunk a tetejére is. A gyümölcsökhöz keverjük a durvára vágott diót és az egészet a tál közepébe nyomkodjuk. Befedjük a félretett kaláccsal és ráöntjük a megmaradt szirupot. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Másnap a tálat óvatosan forró vízbe mártjuk és a pudingot tálra borítjuk. Friss gyümölccsel és tejszínhabrózsákkal díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)