A sütőtököt megtisztítjuk, kimagozzuk, de nem hámozzuk meg. Tenyérnyi darabokra vágjuk és alufóliával bélelt tepsire tesszük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. A magokat rövid áztatás után ... tovább
A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább
A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább
A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát ... tovább
A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt ... tovább
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés ... tovább
A tojásokat, a tejszínnel, a sóval és ízlés szerinti borssal felverjük. A felhevített vajban, kevergetve a kívánt szilárdságúra sütjük. Előmelegített tányérokra tálaljuk. Tálalás előtt pirosparikával meghintjük.
Idényben ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább