Citromos pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt zsiradékhoz öntsük hozzá az alaplevet, az egyik citrom levét és ízlés szerint, még sózzuk, borsozzuk. Melegítsük fel a pecsenyelében a húsokat és tálalás előtt közvetlenül, keverjük az edénybe a maradék vajat és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel vagy szélesmetélttel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)