Citromos pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt zsiradékhoz öntsük hozzá az alaplevet, az egyik citrom levét és ízlés szerint, még sózzuk, borsozzuk. Melegítsük fel a pecsenyelében a húsokat és tálalás előtt közvetlenül, keverjük az edénybe a maradék vajat és a finomra aprított petrezselyemzöldet. Párolt rizzsel vagy szélesmetélttel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||