Citromos pulykamell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt zsiradékhoz öntsük hozzá az alaplevet, az egyik citrom levét és ízlés szerint, még sózzuk, borsozzuk. Melegítsük fel a pecsenyelében a húsokat és tálalás előtt közvetlenül, keverjük az edénybe a maradék vajat és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Párolt rizzsel vagy szélesmetélttel kínáljuk.