A lisztet szitáljuk tálba, keverjük bele a sót, majd öntsük le másfél deci forrásban lévő vízzel. Keverjük alaposan át, a keletkező csomókat villával nyomkodjuk szét. Letakarva, öt percig, pihentessük. Ekkor féldeci hideg vizet ... tovább
A lisztet, a vajat, a sót, a tojássárgájákat késes robotgépben összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán két vékony lapot nyújtunk, melyeket egymásra fektetünk és ... tovább
A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A mogyorót szárazon megpirítjuk és durvára törjük. A villával összetört banánt és a vaníliakivonatot hozzákeverjük a vajas ... tovább
Öblítsük le a gombát, majd áztassuk be langyos vízbe. Fél óra múlva öntsük fazékba az alaplével együtt és főzzük két órát. Közben pirítsuk meg a vajon az apróra vágott hagymát és keverjük a levesbe. Sózzuk, borsozzuk meg ... tovább
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és ... tovább
A vajat olvasszuk fel és öntsük egy tepsibe. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a tojásokkal. Forgassuk össze a burgonyával és simítsuk a tepsibe. Hintsük meg a tetejét az apróra vágott ... tovább
Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet ... tovább
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéből verjünk habot. Amikor már majdnem kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz. Egyenként keverjük bele a ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a félfőre szelt lilahagymát, majd rádobjuk a kockára vágott sütőtököt Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, a kicsavart levét, a zúzott fokhagymát és a többi hozzávalót. Fedő alatt, kis lángon ... tovább
A húsokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel, mindig, csak kevés vízzel felöntve, puhára pároljuk.
Végül ledaráljuk és a finomra metélt, zsírjára sütött szalonnán lepirítjuk. Hűlni hagyjuk. A pirogtésztába töltve, ... tovább