Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lúdláb, ahogy a nagymamám csinálja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Édes
Hozzávalók

Lúdláb, ahogy a nagymamám csinálja
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csapott evőkanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Krém
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládémáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Lúdláb, ahogy a nagymamám csinálja
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjéből verjünk habot. Amikor már majdnem kemény, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és addig verjük, amíg kemény hab nem lesz. Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját.
Tegyük el a habverőt és egy fakanállal nagy mozdulatokkal keverjük hozzá az átszitált sütőporos lisztet. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és a forró sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb 150 fokra és készre sütjük. Ez nekem még kb 30 perc volt.
A hideg piskótalapra kenjük rá egyenletesen a krémet és vonjuk be a tetejét a gőz felett megolvasztott csokival.
Hosszában a tepsiben vágjunk kb 5 centi széles hosszú csíkokat. A csíkokból vágjunk háromszögeket és már gágog is.

Krém
A tejszínt felforraljuk, a vaj kivételével az összes hozzávalót hozzáadjuk és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük habos krémmé a vajjal.

Csokoládémáz
Gőz felett olvasszuk meg a csokit és keverjük el benne a zsírt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)