Havasi diós kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
20 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
30 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztből, a vajból és a tojássárgájából, csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Hűtőben két órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Négyzetekre vágjuk és betöltjük a töltelékkel. Feltekerjük és kifli formára görbítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, még melegen, vaníliás porcukorba meghempergetjük.
A fogyasztással várjunk egy napig.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)