A spárgát a cukorral, kevés sóval és a vajjal ízesített vízben csokorba kötve, állítva, főzzük négy percig, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A megmaradt folyadékban két percig pároljuk a cukorborsót és ezt is tegyük félre. A ... tovább
A harcsafiléből szeleteket vágunk, majd sóval, borssal meghintve, a citrom levével megcsepegtetjük és fél órára félre tesszük. Néha forgassuk át. Közben a morzsából, a reszelt parmezánból és citromhéjból, belekeverve a ... tovább
A rizst kétszeres térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. A cukkínit karikára vágjuk és kevés olajban elősütjük, inkább több részletben, hogy süljön, ne párolódjon. A tepsit vajjal kikenjük és a zsemlemorzsával meghintjük. ... tovább
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. ... tovább
A kicsontozott és lehártyázott karajt hosszában, csigavonalban nagy szeletté vágjuk. Sóval, borssal meghintjük. A felhevített vajban a zöldjével együtt vékony karikára vágott újhagymát megpároljuk, a vége felé a zúzott ... tovább
a rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntjük és felforraljuk, hagyjuk, hogy a vizet beszívja és a lángot eloltva, 10 percig pihentetjük. A ricottát, a mascarponét, a tojások sárgáját, a vanília kivonatot és a tejfölt simára ... tovább
A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Keverjük bele a reszelt citromhéjat és a kakaóporral és a sütőporral összeszitált lisztet. Végül forgassuk bele a csipet sóval, ... tovább
Elkészítjük a kekszes tortaalapot, de 3 teáskanál kakaóport is adunk hozzá. Ha megdermedt a formában, ráterítjük a cukorral felvert tejszín, a joghurt és a habfixáló keverékét. Így is hagyjuk dermedni. A magozott meggyet ... tovább
A darált kekszet, ha lehet, omlós kekszet használjunk, összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, majd ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat. Elkeverjük és annyi tejet adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszát a ... tovább
Éles késsel vágjuk négyzet alakúra az ostyalapokat és gőz felett tölcséreket formázunk, majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni az ostya újra ropogós lesz ha kihűl. A porcukorból és a vajból habos krémet keverünk.
A tejből, a ... tovább