| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| 8 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 10 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük. Lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk, majd bekenjük a vajjal elkevert zúzott fokhagymával és feltekerjük, mint a bejglit.