Fokhagymás csiga (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
4 deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, felfuttatjuk. A liszt közepébe formált mélyedésbe öntjük a folyadékot 2 tojással, a sóval és az olajjal együtt. Összegyúrjuk és simára dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, a duplájára kelesztjük. Lisztezett lapon vékonyra nyújtjuk, majd bekenjük a vajjal elkevert zúzott fokhagymával és feltekerjük, mint a bejglit. Ujjnyi darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Negyed óra kelesztés után a tetejüket a félretett tojással lekenjük és meghintjük szezám- vagy köménymaggal. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Remek sör vagy borkorcsolya. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||