Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Téli fagyi ami nyáron is ehető

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Töltött, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag ostyalap 0 0 0 0 0 0
15 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Éles késsel vágjuk négyzet alakúra az ostyalapokat és gőz felett tölcséreket formázunk, majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni az ostya újra ropogós lesz ha kihűl. A porcukorból és a vajból habos krémet keverünk.
A tejből, a lisztből, a tojások sárgájából és a cukor feléből, gőz felett sűrű krémet főzünk, majd időnként megkeverve kihűtjük. A tojásfehérjéket, csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és gőz felett addig verjük míg nyúlós csillogó hab nem lesz belőle. Ha már ilyen, folyamatos keverés mellett, sűrűn cserélve alatta a vizet, kihűtjük.
A három hideg krémet összekeverjük és megtöltjük vele a tölcséreket, állítva, tálcára sorakoztatjuk, tálalásig hideg helyen tartjuk.
Ovis bulin te leszel vele a tuti anyuka!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)