Téli fagyi ami nyáron is ehető (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Töltött, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Éles késsel vágjuk négyzet alakúra az ostyalapokat és gőz felett tölcséreket formázunk, majd hagyjuk hűlni. Nem kell megijedni az ostya újra ropogós lesz ha kihűl. A porcukorból és a vajból habos krémet keverünk. A tejből, a lisztből, a tojások sárgájából és a cukor feléből, gőz felett sűrű krémet főzünk, majd időnként megkeverve kihűtjük. A tojásfehérjéket, csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukor másik felét és gőz felett addig verjük míg nyúlós csillogó hab nem lesz belőle. Ha már ilyen, folyamatos keverés mellett, sűrűn cserélve alatta a vizet, kihűtjük. A három hideg krémet összekeverjük és megtöltjük vele a tölcséreket, állítva, tálcára sorakoztatjuk, tálalásig hideg helyen tartjuk. Ovis bulin te leszel vele a tuti anyuka! | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||