A káposztát lereszeljük és besózva fél órát állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk. A cukorból kiskanálnyit a tejbe szórunk, a többit a felhevített olajban megbarnítjuk és a káposztát hozzákeverve szép aranylóra sütjük. ... tovább
Egy tűzálló tálat a zsírral kikenünk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tálba öntjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A felmelegített, szükség esetén ... tovább
A csirkét megsütjük, de a legegyszerűbb ha veszünk egy kész grillcsirkét. A madarat kicsontozzuk és a bőrével együtt apró darabokra vagdaljuk. A tejfölbe keverjük a fűszereket, a finomra vagdalt hagymát, a lecsepegtetett kukoricát, ... tovább
Az apró kockákra vágott csirkemellet megsózzuk és az olajon pirosra sütjük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Használhatunk bármilyen húsmaradékot is. A zsenge sárgarépát és az újhagymát, használjuk fel a zöldjét is, karikázzuk fel. ... tovább
A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós.
Tálalás előtt két órát hagyjuk ... tovább
A zöldbabot és a burgonyát annyi vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. Mindkettőt leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük. Az felforrósított olajban az almareszelőn lereszelt hagymákat és a felkarikázott répaféléket ... tovább
A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. ... tovább
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ... tovább
A káposztát csíkokra vágva, babérlevéllel és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük. A felkarikázott virslit a felforrósított olajban elősütjük, szintén lecsöpögtetjük. Az sütőzsiradék felével kikenjük ... tovább
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Közben, a felforrósított olajon, a finomra vágott hagymát, megpároljuk és a lángról levéve, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és a ... tovább