Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Taco marhahússal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Taco marhahússal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
15 dkg cheddar sajt 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
1 kiskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hagyományos salsa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 doboz zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Taco marhahússal
A marhahússal daráljuk le a hagymát és a fokhagymát, majd a felforrósított olajon kevergetve süssük meg, esetleg kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Közben fűszerezzük sóval, borssal és az és az őrölt édes köménnyel. Amikor elkészült csepegtessük le és keverjük bele a salsa felét és a lecsepegtetett babot. A kaliforniai paprikát vágjuk apró kockára és forgassuk össze a saláta keverékkel. A megmelegített tortillákat kenjük meg salsával, tegyünk rájuk a marharaguból, szórjuk meg a reszelt sajttal, halmozzunk rá salátát és púpozzuk meg tejföllel. A tortillákat behajtogatva tálaljuk forrón.

Hagyományos salsa
A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, borssal és csavarjuk rá a lime levét. Végül keverjük el az olívaolajjal és jól hűtsük be tálalásig.
Botmixerrel ízlésünknek megfelelő állagúr törhetjük, ha nem szeretjük darabosan.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)